Hvorfor skal jeg bruge SSL?

Hvorfor har jeg brug for et SSL-certifikat til min webshop?

De fleste der starter en webshop er klar over at de har brug for et website med varer, services, informationer og en måde at bestille og betale for varerne. De færreste tænker på at de har brug for at gøre kunden tryg og sikre den information der kommer imellem kunden og webshoppen. Usikkerhed og utryghed for en kunde betyder som oftest at kunden ikke gennemfører handlen, så alle skridt der kan tages for at gøre kunden tryg ved webshoppen, øger antallet af gennemførte salg. Det kan være alt fra fysisk adresse og telefon nummer, til et SSL-certifikat der beviser firmaets identitet og sikrer data imellem kunden og firmaet.

Derudover sikrer du også dig selv og kunden imod misbrug af informationer der deles imellem jer og at nogen kan lave et falsk website der ligner dit.Hvorfor har jeg brug for et SSL-certifikat til mit firmas webmail/intranet?

De fleste virksomheder ønsker et niveau af sikkerhed på deres data, de færreste ønsker at andre kan læse intern e-mail, dokumenter, interne prislister, marketingsplaner, osv. Når man har adgang til denne data fra eksterne maskiner over internettet, f.eks. igennem et intranet eller webmail adgang, er det vigtigt at være klar over om kommunikationen er beskyttet imellem klienten og serveren.

Oftest er intranet servere som Sharepoint og webmail klienter som Outlook Web Access ikke sikret eller beskyttet af et internt udstedt SSL-certifikat. Et internt udstedet certifikat giver problemer for eksterne maskiner der forsøger at tilgå siden, med fejl og advarsler til brugeren og for mobile klienter er det oftest slet ikke muligt uden manuelt at lave ændringer på mobiltelefonen.

Med et SSL-certifikat får du sikret data med kryptering, inkl. brugerens login og kode når de går på sitet. Derudover får du understøttelse til dine mobile enheder (afhængigt af valgt certifikat) og undgår fejlbeskeder i din browser. Du får altså både bedre beskyttelse og lettere adgang.

Valget af et certifikat afhænger meget af hvilken server der skal bruge certifikatet, om flere domæner skal bruges på en server og om mobile enheder skal tilgå siden. Men det kan sjældent betale sig at anvende et selvudstedt certifikat i forhold til f.eks. et billigt AlphaSSL eller GlobalSign Domain SSL-certifikat.


Tilbage